سیاسی
فردای طالبان با جامعه جهانی

بیشتر از یک ماه می شود که طالبان بدون مقاومت شدید با یک سناریوی قوی و معمایی عجیب که بی شک دست استخبارات منطقه و جهان در آن به مشاهده می رسد وارد کابل شدند و بدون اینکه بینی کسی خون شود ارگ و وزارت خانه های کلیدی را تسخیر کردند و این حرکت تا حالا برای مردم افغانستان معما باقی ماند گرچه کرزی و عبدالله باز بخاطر قدرت در این معامله دست داشتند و ارزان مردم را فروختند اما دست های پیدا و پنهان استخبارات جهان در آن دخیل است .
به هر صورت کابل فتح شد استخبارات متحد چین روسیه و پاکستان و ایران در تبانی هم طالبان را به قدرت رسانیدند ولی از آن روز به بعد هیچ کشوری از جهان علنا از طالبان دفاع نکردند و تنها پاکستان از همه وسایل دیپلوماتیک و دوستی های خود کار می گیرد تا رابطه طالبان را با منطقه و جهان نزدیک سازند .
با وجود حمایت شدید پوتین کشورهای تاجکستان ازبکستان و تاجکستان راه های مختلفی را در پیش گرفتند .
دیدارهای غیر رسمی ایرانیان ازبکستان و پاکستان گاهی امید واری برای طالبان می دهد .
اما حقیقت امر اینست که اعلان کابینه طالبان و حرکت های نسنجیده و امیدواری هایی که جهان از طالبان داشت بهم خورد .
دنیا یک صدا گفتند که دولت همه گیر می تواند مورد قبول همه کشورها باشد که طالبان با وجود اینکه وعده هایی از قبل داده بودند در عمل پیاده نکردند و تمام قدرت را بین افراد خود تقسیم کردند و برای بیرون رفت از مشکلات می گویند حکومت موقت است این حکومت می تواند یک ساله باشد و یا چندین سال موقت بماند و یا واقعا نظر شان بر ایم شود که حکومت همه شمول جور کنند که بعید است .
اما اصل بنیان گرایی حرف شریعت امیرالمومنین خلافت مسائلی است که نمی گذارد حکومت مدرن و یا شبیه حکومت امارات و قطر بسازند .
در ضمن مسائل انتخابات دموکراسی حقوق زن از جمله خط های سرخی است که حتی حامیان طالبان را نمی گذارد که به رسمیت شناخته شوند .
اعظای شورای امنیت کشورهای حامی طالبان و حتی پاکستان چین روسیه و حکومت پارس ( ایران فعلی ) با شرایطی طالبان را به رسمیت می شناسند .
غرب اتحادیه اروپا انگلیس آمریکا به هیچ وجه طالبان را به خاطر حرکت های مضحک طالبان بخاطر استبداد دموکراسی حقوق بشر حقوق زن نه تنها به رسمیت نمی شناسد بلکه با تحریم ها و فشارهای دیپلماتیک در لست تحریم قرار می دهند .
هرچند عمران خان از دیدار قریب الوقوع با کشورهای منطقه و اعلان به رسمیت شناختن طالبان را کرده است اما رابطه ها اساس و خطرناک است و دنیا متوجه حرکت های بعدی طالبان است که آیا اصلاح می شوند و یا اینکه باز هم مثل دوره های جنگ کابل قیمت یک کیلو ترکاری ده هزار افغانی می شود .
به هر صورت جهان متوجه تغیر رفتار آنها و منتظر دموکراسی حقوق زن انتخابات و مردم سالاری است که بعید به نظر می رسد طالبان به آن تن در دهند و خود را از انزوای اقتصادی و سیاسی نجات دهند
نویسنده: فرشته خدایار